top of page

8 handige tips tijdens gezinsshoots

Bijgewerkt op: 26 okt. 2023

Ohh sommige dingen zijn zo handig om te weten voordat we op pad gaan om te fotograferen! Hier wat leuke tips en handigheidjes die je tijdens de shoot zeker kan gebruiken!

1. Tijdens shoots met mini's als hieronder (jonge gezinnetjes) is het erg fijn om wat drinken en een snoepje of koekje mee te nemen.. Willen ze niet meer op de foto? Dan kunnen we ze misschien laten kijken met een lekker koekje!


2. Neem echt dikke jassen mee met koud weer.. tijdens de foto's maken mag je deze altijd achter me neerleggen op de grond zodat ik hier geen last van heb op de foto!! Ook mogen jassen best wel aan blijven, mits deze bij de foto passen! 3. Sommige papa's en mama's nemen een thermoscan mee met wat warme thee of lauw warm, zo kunnen ze even opwarmen en de kleintjes ook! Meestal duurt de shoot ongeveer 1-1,5 uur dit is dus niet persee nodig, maar mochten jullie dit fijn vinden mag dit altijd! 4. Voor lange stukken lopen neem een kinderwagen mee of buggy.. Sjouwen zijn ze na een tijdje wel beu dus even relaxt in de wagen zitten vinden ze dan wel fijn! 5. De oudere kinderen vinden het tijdens een familie/gezinsshoot vaak best wel grappig als papa/opa gek doet achter me terwijl ik foto's maak.. HOU JE VOORAL NIET IN!! Dit levert vaak leuke plaatjes op en stiekem ligt de rest vast ook wel een beetje dubbel! 6. WAT MOETEN WE AANDOEN...... deze vraag krijg ik heel vaak, maar stress niet, mocht je er niet uitkomen ik heb een bord op Pinterest waar allemaal mooie combinaties qua kleuren en kleding op staan! Deze link mag je via de mail altijd aan me vragen en deze zullen jullie dan van me krijgen. Wat zie ik het liefst; - zachte kleuren (geen felle)

- zo min mogelijk letters tot geen letters op truien of tshirts (we gaan geen reclame maken op de foto voor merken) - aarde tinten pakken vaak het mooist uit op foto's! - 1 op de 3 mensen met een leuke print is vaak erg gezellig op de foto! Denk dan wel aan een print ook in de zachte kleuren! 7. Ojeee ze beginnen te spelen en ze gaan niet geposeerd op de foto.. maak je vooral niet druk, want dit is juist wat ik wil op de foto!! Spontane en pure foto's van jullie kleintje is toch het allerleukst?!! 8. Wanneer moet ik flesvoeding/borstvoeding geven? Het liefst kom ik bij baby's in de ochtend net na de voeding, zodat ze lekker rustig zijn en we ong. een uurtje de tijd hebben om foto's te maken! We kunnen dat altijd kijken of we even naar buiten kunnen en bijvoorbeeld een rondje door de polder kunnen rijden voor wat mooie foto's! Ik hoop dat jullie zo een beetje op weg zijn geholpen! Liefs, Mij


Comments


bottom of page