top of page

Eline Thomaes - Orthomoleculaire therapeut

Bijgewerkt op: 26 okt. 2023

Ik mocht Eline fotograferen tijdens een cuppingsessie in haar praktijk in Schoondijke.

Naast deze cuppingsessie te zien op de foto werkt ze als Orthomoleculaire therapeut.. wat houdt dit in? (even een lesje)


"Orthomoleculair betekent ‘tot op cel niveau’, het is ontzettend belangrijk dat cellen in ons lichaam de juiste voedingstoffen krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat al onze systemen de juiste hoeveelheid hiervan krijgen. Waarom is dit belangrijk? Wanneer we tekorten hebben worden we simpelweg ziek en krijgen we klachten. Laten we daarmee gelijk afspreken dat de klachten die je hebt je iets proberen duidelijk maken. Er loopt iets mis, het werkt niet meer lekker en het is tijd naar de oorzaak te gaan kijken! Niet meer symptoom bestrijden, maar verder kijken.


Voedingstoffen kunnen simpelweg te weinig worden ingenomen, maar ook slecht worden opgenomen of worden gestolen door de energie vretende chronische stress en laaggradige ontstekingen.


Er zijn tal van wegen waardoor ons lichaam in een ziektebeeld terecht komt. In de orthomoleculaire therapie gaan opzoek naar welke biochemische processen verstoord zijn en daarmee hersteld moeten worden. We checken van spijsvertering, stress levels, hormonale problemen, laaggradige ontstekingen en niet te vergeten spitten we je hele voeding uit.

Naast het uitspitten van je leefstijl wordt er indien nodig extra onderzoek gedaan middels bloed en/of microbioom onderzoek."

- Eline Thomaes
Comments


bottom of page